Dynamische Stoelgym

Groep Dynamische Stoelgym

Wat is Dynamische Stoelgym?

Dit programma is speciaal ingericht voor senioren die minder goed ter been zijn. Het accent ligt op het benutten van de eigen mogelijkheden om optimaal te bewegen.

Je kunt al terecht bij de Dynamische Stoelgym vanaf 55 jaar. Stoelgym klinkt misschien een beetje saai, maar weet dat een wekelijkse les je stimuleert om elke dag in beweging te blijven. Ook al is het slecht weer, je kunt de oefeningen gewoon thuis binnen doen, elke dag.
Dynamische Stoelgym is ideaal om de soepelheid van spieren en gewrichten optimaal te onderhouden.
De meeste mensen krijgen op latere leeftijd last van hun spieren en gewrichten. Stoelgym is ideaal op de soepelheid van spieren en gewrichten te onderhouden of verbeteren.
Bij Stoelgym zelf wordt niet alleen aan uithoudingsvermogen, beweeglijkheid, lenigheid en kracht gedaan , maar ook aan lichaamsbesef; hoe kan ik het beste bewegen, vertrouwen krijgen in de mogelijkheden van mijn lichaam en dus ook de grenzen leren onderkennen.
Ook wordt er aandacht besteed om met een pijnlijk lichaam zo ontspannen mogelijk te leren bewegen.
Uiteindelijk gaat het in de lessen ook om veel plezier maken, lachen met elkaar, vergeten dat bewegen moeilijker gaat, ook het besef dat je niet de enige bent, maar dat het een onderdeel is van het ouder worden.
De les bestaat uit een opwarming om de spieren en gewrichten los te maken, gevolgd door stretch- en spierversterkende oefeningen.
Een onderdeel dat specifiek bij deze lessen hoort, is letten op de ademhaling.
We gaan zelf ondervinden hoe je je ademhaling in kan zetten voor zowel inspanning, als ook voor ontspanning.

De les bestaat uit een opwarming om de spieren en gewrichten los te maken, gevolgd door stretch- en spierversterkende oefeningen. Er wordt aandacht besteed aan alle spieren en gewrichten, van nek tot vingers en enkels. Alles gebeurt zittend op de stoel of staand met de stoel als steun. Specifieke conditie is niet nodig, iedereen doet mee naar eigen kunnen.

Lesgeld: € 85,- per jaar voor 44 x 45 minuten.
Wilt u meer weten over (gedeeltelijke) vergoeding van het lesgeld, ga dan naar de pagina Vergoeding lesgeld.

Voor informatie bel of mail onze secretaris,
tel. 071 523 83 59 / 06 514 259 96 / secretaris@mbvo-zoeterwoude.nl.

Instructeurs:
– Corrie Bocxe geeft leiding aan de groep Dynamische Stoelgym in de Eendenkooi op donderdag van 10.45-11.30 in de Eendenkooi.

Meer informatie over Corrie

Locatie

De Eendenkooi

Kooikersplein 1,

2382 EG  Zoeterwoude

071 589 64 78

%d bloggers liken dit: