Bestuur

Willem, de voorzitter stelt zich voor…

Geboren in 1948 aan de Hoge Rijndijk, maar ik woon nu in Roelofarendsveen.  Afgestudeerd aan de LTS met als specialiteit timmeren. Scheepstimmeren, oftewel bootjes bouwen had mijn grote liefde, daar heb ik mij in bekwaamd om verder te gaan in de jachtbouw.

In 1969 ben ik mijn bedrijf begonnen : Jachtbouw Tijssen, samen met Els, die het kantoor en de winkel voor haar rekening nam.

In 1970 zijn we getrouwd. 2 dochters hebben we gekregen; Lisbeth en Margot. Die 2 dochters hebben ieder ook weer 2 dochters gekregen. Dus ben ik inmiddels in het rijke bezit van 7 vrouwen..


Mijn hobbies: zeilen (voor wie het leuk vindt, zie www.elsatijssen.nl), schaatsen en skiën en fietsen. Bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan bij de watersportgebonden bedrijven van de ZuidHollandse plassen en de HISWA.

Sporten vind ik heel belangrijk en dat doe ik ook graag.

Penningmeester MBvO Zoeterwoude

Hennie van der Ven,  geboren te Deventer 24 april 1945. Gehuwd en samen samen hebben we nu een dochter – schoonzoon en twee kleinzonen. Opgegroeid te Deventer in het prachtige Salland , gelegen aan de IJssel. Van huis uit dus een echte “Deventer Stokvis “.

Altijd gewerkt in de Financiele Sector bij diverse grote – en kleine bedrijven. Sinds 1977 woonachtig in Zoeterwoude. Vanaf mijn jeugd veel aan sport gedaan – voetballen – tennissen – en zwemmen waren mijn grote favorieten. Door drukke werkzaamheden een aantal jaren niets aan sport gedaan , totdat mijn vrouw en ik kennis maakten met de Galm. Sinds de oprichting van de de “Galm ” samen lid.

Toen er binnen het bestuur van de MBVO een aantal wisselingen plaats vonden heb ik mij bereid verklaard de functie van “Penningmeester” op me te nemen. Doe het sinds 2010 met veel plezier. Ik hoop dat onze Vereniging nog een groot aantal jaren mag voortbestaan en wens onze leden veel plezier bij de verschillende sportonderdelen.

Over de (nieuwe) secretaris van de MBvO Zoeterwoude

Lowiek van Velzen, geboren te Roelofarendsveen, 27 Augustus 1961. Afgestudeerd aan de HTS te Haarlem in de richting Energie Techniek. Eigenlijk doe ik niets meer in die richting, automatisering is wat ik als werk heb.. Getrouwd met een Surinaamse vrouw die ik in 2008 heb leren kennen.

Vanaf oktober 1987 werkzaam bij Siemens in Den Haag na een jaar mijn dienstplicht vervuld te hebben. Bij Siemens van service ingenieur naar technische product ondersteuning en nu als solution designer help ik klanten met het ondersteunen bij hun automatisering vraagstukken.

Vanuit het sporten bij SportFit is mij Augustus 2023 gevraagd om secretaris te worden van de MBvO. Daar ik nog zo’n 5 jaar van mijn pensioen afzit heb ik er even over nagedacht of dat wel naast mijn ‘normale’ werk te doen is. Ik heb besloten dat het er nog wel bij kan 😉

Als bestuur proberen we zakelijk te werken en vooral op de achtergrond om de continuïteit van de vereniging te bevorderen:
– welke nieuwe activiteiten gaan we doen
– hoe houden we het voor de mensen interessant
– hoe hebben we genoeg instructeurs/instructrices
– welke contacten zijn er gewenst
– hoe gaat het met de subsidie
– hoever zijn we met de website
– hoe staat het met de public relations

Dat zijn enkele vragen die ons als bestuur zoal bezig houden.

Daar dienen de sporters uiteraard niet mee lastig gevallen te worden. Die zorgen vooral, samen met de instructeurs, voor de enthousiaste sfeer, waarin het prettig bewegen is.

Ondertussen ben ik er wel van overtuigd dat het belang van bewegen op oudere leeftijd groot is.