Yoga

Groep YOGA

Bij MBvO Zoeterwoude Yoga lessen

Voor veel mensen is yoga inmiddels wel bekend. Er bestaat alleen nog een vooroordeel dat je op je kop moet kunnen staan en in de meest ingewikkelde houdingen moet kunnen zitten.

Oorspronkelijk is yoga afkomstig uit India. Ons (westerse) lichaam is niet van jongs af aan hier mee opgegroeid. Dus we kijken gewoon naar wat we wél kunnen!

Yoga is geen sport, maar fysiek zorgt yoga-beoefening wél voor meer kracht, levensenergie, uithoudingsvermogen en souplesse. Het woord yoga betekent letterlijk ‘juk’, oftewel het dragen van een last. Ons lichaam en de wereld kunnen voelen als een last. Bij yoga probeer je door middel van een positieve houding, een bewuste adem en spieroefeningen je krachten te verenigen waardoor je meer in een ‘flow’ door het leven gaat.

Wat je bij yoga wil is één worden. Yoga is je lichaam, aandacht en adem als het ware op één level brengen. Dat doen we door de beheersing van de adem, het bewegen naar een houding (asana) en dan de focus naar één punt brengen. Dat gaat niet van het ene op het andere moment. Daar heb je wel wat oefening voor nodig. Maar je zult merken dat het je steeds makkelijker af zal gaan. En dat je meer energie zult krijgen. Yoga gaat niet over hoe je eruit ziet, yoga gaat over hoe je je voelt. Yoga vraagt van je om af en toe een pas op de plaats te maken, naar binnen te kijken, je drukke geest tot rust te brengen.

Lesgeld: € 250,- voor 44 lessen à 1 uur.

Wilt u meer weten over (gedeeltelijke) vergoeding van het lesgeld, ga dan naar de pagina Vergoedingen lesgeld onder Introductie.

Voor informatie via aanmelden of e-mail:
mbvozoeterwoude@gmail.com

Wilt u zich aanmelden voor de Yoga lessen of 4 gratis proeflessen:

Instructrice

Corrie Bocxe geeft leiding aan
de groep YOGA in de Eendenkooi:
donderdag van 9.30 – 10.30 uur
en van 11.00 – 12.00 uur

Meer informatie over Corrie

Locatie

De Eendenkooi

Kooikersplein 1

2382 EG Zoeterwoude

071 589 6478