Corrie

Kennismaking met Corrie Bocxe 

Ik ben inmiddels 63 jaar en opgegroeid in een gezin met 11 kinderen. We hadden een café aan huis, naast een katholieke kerk. In die tijd was het voor mij als meisje normaal om naar de huishoudschool te gaan. Daarna kreeg ik gelukkig de mogelijkheid (ik was niet de oudste, maar de 8ste in de rij) om verder te mogen leren.

Ik heb een opleiding in de kind- en jeugdverzorging gedaan (KV/JV), daarna sociaal cultureel werk (MBO-KW). En als laatste cum laude (op eindexamenproject) afgestudeerd als grafisch vormgever op de kunstacademie in Utrecht, waar ik nog steeds mee werk.

In 2009 ben ik een praktijk gestart als holistisch gezondheids therapeut en heb als zodanig een eigen praktijk aan huis. In de holistische benadering wordt gekeken naar het geheel; lichaam, geest en ziel zijn direct met elkaar verbonden.

Voor de MBvO is van toepassing mijn opleiding tot yogadocent in Amsterdam, bij Philip Barbier, die Raya Yoga beoefend. Hierbij doe je niet alleen de fysieke asana’s, maar ga je dieper in op de gehele leer. In de Eendenkooi geef ik nu (als zelfstandige) bijna 10 jaren yogalessen in de peuterspeelzaal, naast de Eendenkooi.

De MBvO  Z’woude heeft mij gevraagd om Yoga lessen te gaan verzorgen voor 50 plussers. Tevens neem ik het stokje over van José Versteegen, die jarenlang Stoelgym heeft gegeven. Ik voel me zeer vereerd en hoop natuurlijk dat de manier waarop ik de lessen doe, in de smaak gaat vallen bij de huidige groep, maar ook mensen die geïnteresseerd zijn om nieuw mee te gaan doen!

In mijn lessen zoek ik de aansluiting bij wat mensen kunnen en houd ik rekening met hun mogelijkheden.

Tips voor allerlei kwalen zullen bij mij ook altijd de revue passeren, dat kan ik niet laten!