Instructrices

Kennismaking met Corrie Bocxe 

Ik ben inmiddels 65 jaar en opgegroeid in een gezin met 11 kinderen. We hadden een café aan huis, naast een katholieke kerk. In die tijd was het voor mij als meisje normaal om naar de huishoudschool te gaan. Daarna kreeg ik gelukkig de mogelijkheid (ik was niet de oudste, maar de 8ste in de rij) om verder te mogen leren.

Ik heb een opleiding in de kind- en jeugdverzorging gedaan (KV/JV), daarna sociaal cultureel werk (MBO-KW). En als laatste cum laude (op eindexamenproject) afgestudeerd als grafisch vormgever op de kunstacademie in Utrecht, waar ik nog steeds mee werk.

In 2009 ben ik een praktijk gestart als holistisch gezondheids therapeut en heb als zodanig een eigen praktijk aan huis. In de holistische benadering wordt gekeken naar het geheel; lichaam, geest en ziel zijn direct met elkaar verbonden.

Voor de MBvO is mijn opleiding van toepassing tot yogadocent in Amsterdam, bij Philip Barbier, die Raya Yoga beoefend. Hierbij doe je niet alleen de fysieke asana’s, maar ga je dieper in op de gehele leer. In De Eendenkooi geef ik nu (als zelfstandige) bijna 10 jaren yogalessen in de peuterspeelzaal, naast de Eendenkooi.

De MBvO  Zoeterwoude heeft mij gevraagd om Yoga lessen te gaan verzorgen voor 50 plussers. Ik voel me zeer vereerd en hoop natuurlijk dat de manier waarop ik de lessen doe, in de smaak vallen bij de huidige groep, maar ook mensen die geïnteresseerd zijn om nieuw mee te gaan doen!

In mijn lessen zoek ik de aansluiting bij wat mensen kunnen en houd ik rekening met hun mogelijkheden. Tips voor allerlei kwalen zullen bij mij ook altijd de revue passeren, dat kan ik niet laten!

Kennismaking met Wilna Lubbers

Kent u de foto’s van Chinezen in het park? Met langzame vloeiende bewegingen doen zij hun oefeningen. Iedereen in hetzelfde tempo.

In 2003 organiseerde de Taoïstische Vereniging een beginnersklas in Leiden en vanaf dat moment ben ik geboeid door dit bewegingsspel. Sinds oktober 2017 mag ik mij instructeur noemen van de IATLA en volg ik met regelmaat workshops om mijn vaardigheid op peil te houden.

Er valt veel te vertellen over de geschiedenis van Tai Chi en van de vorm met 108 figuren die wij beoefenen. Master Moy, een Taoïstische monnik, is de grondlegger van deze vorm. Hij heeft de bewegingen toegankelijk gemaakt voor veel mensen. Tai Chi ondersteunt de gezondheid en is goed voor de souplesse van gewrichten, schouders, rug en voor de balans.

Centraal staan zachte bewegingen, spierkracht is niet nodig. Daarmee is Tai Chi geschikt voor jong en oud, voor iedereen die zich tijd en geduld gunt. De mensen in onze groep houden van bewegen en ik vind het een uitdaging om binnen ieders mogelijkheden het maximale eruit te halen.

En ik kan heel erg genieten van de rustige concentratie en volledige overgave aan de bewegingen. Ieder met zijn eigen stijl. Bij de lessen maak ik niet alleen gebruik van de standaard basisoefeningen, maar neem ik de vrijheid voor kleine wat speelse bewegingsuitstapjes.

Onze groep houdt ook van gezelligheid en na afloop van de les drinken we vaak even met elkaar een kop koffie of thee.

Kennismaking met Zillah Heij

Hallo, mijn naam is Zillah Heij, geboren in 1974. Met veel plezier woon ik met mijn man en kinderen in Rijpwetering.


Na enkele jaren les te hebben gegeven bij verschillende sportscholen ben ik mij ook gaan verdiepen in Sport en Spel lessen voor mensen van 60 jaar en ouder. Dit met groot succes en enthousiasme.

Al vele jaren geef ik les in de regio.

De cursus Galm en mijn diploma Meer Bewegen voor ouderen heeft mij veel mogelijkheden geboden om nog betere lessen te kunnen geven met veel diversiteit, plezier, muziek, zelfstandigheid en veiligheid voor het lichaam.

Ondanks het feit dat je lichaam als je ouder wordt minder soepel aanvoelt, is het belangrijk om juist te kijken naar wat we allemaal nog wel kunnen. En daar besteed ik in mijn lessen aandacht aan.

U bent van harte welkom in de les. 

Tot dan!

Zillah Heij