Tai Chi

Geweldig, elke keer is weer een uitdaging, je beweegt spieren die je anders nooit gebruikt

Cor

Tai Chi op maandag: heerlijk begin van de week

Ria

Het is totale ontspanning,  zowel lichaam als geest

Renée

Ik heb twee nieuwe knieën en Tai Chi doet daar goed aan

Marjan

Groep Tai Chi

Tai Chi is een zachte bewegingsvorm die het lichaamlijk en geestelijk evenwicht bevordert. Het lichaam wordt soepeler, de spieren sterker en de circulatie verbetert.
De oefeningen laten geblokkeerde levensenergie (Chi genaamd) weer doorstromen.
De voortdurende concentratie resulteert in een diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning. Als zodanig is Tai Chi een bewegende meditatie.

Nodig zijn: makkelijk zittende kleding, sportschoenen, flesje water. Eventueel lichamelijke klachten graag vooraf melden.

Lesgeld: € 180,- voor 44 lessen à 1,5 uur.

Wilt u meer weten over (gedeeltelijke) vergoeding van het lesgeld, ga dan naar de pagina Vergoedingen lesgeld.

Instructrice
Wilna Lubbers
maandag 9.30 – 11.00 uur
in “Het Ons Huis” Kosterspad 3  Zoeterwoude-Dorp.

Voor informatie bel of e-mail:
Voorzitter: Willem Tijssen
tel. 06 2053 9302

Secretaris: Lowiek van Velzen
tel. 06 5584 4926
mbvozoeterwoude@gmail.com

Wilt u zich aanmelden voor de Tai Chi lessen of 4 proeflessen:

Instructrice


Wilna Lubbers begeleidt de groep Tai Chi in “Het Ons Huis”.

Meer informatie over Wilna

Locatie

Het Ons Huis

Kosterspad 3, 2381 BN Zoeterwoude-Dorp

071 580 1172

Wat is Tai Chi?

Master Moy Lin-shin, de oprichter van de International Taoist Tai Chi Society, was erfgenaam van de beoefening van de traditionele Chinese interne kunsten. Zijn leer combineert uitgebreide kennis van de taoïstische klassieken met de training die hij ontving van gerespecteerde leraren in China en Hong Kong.

In zijn jeugd werd Master Moy getroffen door ernstige gezondheidsproblemen. Hij herstelde zijn gezondheid door zijn studie van Tai Chi (taijiquan), Lok Hup Ba Fa (liubafa), taoïstische meditatie en andere traditionele interne kunsten. Master Moy begreep het grote potentieel om de gezondheid te verbeteren en lijden te verlichten van het lijden door het beoefenen van deze disciplines.

Hij deed de gelofte om deze kunsten beschikbaar te maken voor iedereen die ze wilde leren. Om dit te bereiken ontwikkelde hij Taoïstische Tai Chi™ interne kunsten voor gezondheid, een kunst die de vele inzichten samenbrengt die Master Moy geleerd heeft over de werking van de menselijke fysiologie, interne circulatie en spirituele training.

Master Moy emigreerde naar Canada in 1970, waar hij de Taoist Tai Chi Society of Canada en aansluitend de International Taoist Tai Chi Society oprichtte.

Hij wijdde de rest van zijn leven aan het vervullen van de doelstellingen van de Society door veel mensen te helpen hun gezondheid te herstellen en te onderhouden door de beoefening van de interne kunsten die hij onderwees. Master Moy wees er nauwlettend op dat deze leer meer was dan een set van bewegingen; ze omvatten praktische wijsheid voor het leven, puttend uit de rijkdom van de Chinese cultuur en de taoïstische traditie.

Wilt u meer weten over Tai Chi, ga dan naar de site van de Nederlandse Taoïstische Tai Chi Vereniging.